Stilte, inspiratie & creatiedagen

"EEN CREATIE VANUIT STILTE IS DE

EXPRESSIE VAN ONTWIKKELING"

CARLA DE RUITER

 • Ben jij een leidinggevende vrouw en word je opgeslokt door de dagelijkse drukte?

 • Mis jij het om vanuit inspiratie te werken en blijft er veel liggen, vooral ook nieuwe plannen?

 • Voel jij je regelmatig moe of lusteloos en speel je af en toe met de gedachte om een nieuwe koers te willen varen, maar weet je nog niet hoe?

 • Sta je op een kruispunt in je leven waarbij de oude situatie niet meer voor je werkt, en de nieuwe nog niet in zicht is?

 • Kan je soms jaloers zijn op vriendinnen of collega's die succesvol zijn en waarbij hun leven veel 'gemakkelijker' lijkt te gaan?

Onderzoek wijst uit dat vrouwen met een managementberoep niet alleen meer burn-out klachten in vergelijking met hun mannelijke collega's hebben, maar zij ervaren ook meer werkdruk.

Wanneer je daarbij teveel werk hebt en geen voldoening meer uit je werk haalt, zal je in een negatieve spiraal terecht komen. Frustratie en emoties zijn dan het begin van meer ernstige zaken als stress-verschijnselen of erger nog, het kan eindigen in een burn-out. 

 

Meer energie en voldoening

Zover hoeft het niet te komen. Niet voor niets wringt de schoen en zou je liever wat anders doen met je werk of leven. Iets waarbij je weer inspiratie voelt en een doel om naar toe te werken. Je zou zo graag willen dat alles weer als vanzelf gaat, zonder alle weerstand in jezelf of in je omgeving. Dat is mogelijk. Ook jij kunt succesvol zijn en meer voldoening vinden in het werk dat je doet of de omstandigheden waarin jij je bevindt. Je kan vol energie zitten en weer dat plezier hebben dat je voorheen altijd had. 

Wat is daarvoor nodig?

Allereerst is afstand nemen belangrijk. Hierdoor maak je ruimte om even bij te tanken en weer in contact te komen met wat voor jou van waarde is. Stilte helpt je om los te laten wat niet meer voor je werkt. Vervolgens herijk je jouw (persoonlijk) leiderschap: je kijkt hoe je functioneert en wat je anders zou willen. Servant-Leadership biedt je hiervoor een goede context. Door de leegte die je bewust opzoekt in jezelf en door middel van meditatie, ontstaat er ruimte voor iets nieuws, voor inspiratie en nieuwe plannen, voor creatie. Het is van belang dat je gevoed wordt met nieuwe inzichten over leiderschap en ontwikkeling waar je mee aan de slag kunt, ook praktisch gezien. 

 

Wat leer je?

Tijdens de stilte-, inspiratie- & creatie-dagen:

 • Leer je een verdiepende basismeditatie die je altijd kunt toepassen, ook als je weer thuis of aan het werk bent;

 • Ervaar je stilte en inspiratie in jezelf;

 • Ben je 3 dagen met jezelf aan de slag en neem je bewust afstand van de dagelijkse sleur;

 • Ontdek je wat je belangrijk vindt in je leven en werk aan de hand van de principes van Servant-Leadership;

 • Ontdek je wat er ten diepste in jou leeft;

 • Leer je waar inspiratie vandaan komt en hoe je voor je kunt laten werken;

 • Begin je de dag met yoga-oefeningen;

 • Doe je nieuwe inzichten op over leiderschap en hoe jij als vrouw functioneert in je rol als leider;

 • Maak je een Inspiratie & Creatieplan voor de toekomst;

Voor wie is deze 3 daagse geschikt?

Deze dagen zijn bedoeld voor vrouwen in leiderschapsposities of zelfstandig ondernemers. Vrouwen die een voorbeeldfunctie- of -rol hebben. Het is niet nodig om ervaring te hebben met meditatie.

Wie is de docent?

Carla de Ruiter is naast haar rollen als directeur en docent van de Business school van Servant-Leadership Solutions, mediatie- en yogadocent. Zij is gespecialiseerd in gezondheid en leiderschap. Zij ontwikkelde een effectieve methode die preventief werkt bij stress-gerelateerde klachten en begeleidt vrouwen bij hun ontwikkeling als leider.

Praktische informatie

Data: 

oktober 2018

dag 1: Stiltedag 2 oktober

dag 2: Inspiratiedag 3 oktober

dag 3: Creatiedag 4 oktober

Locatie: 

Deze 3 daagse wordt gehouden in het Vogelrijk in Wittelte, een prachtige plek in Drenthe waar je bent omringd door stilte en natuur. 

Groepsgrootte:

Maximaal 10 deelnemers.

Investering: €1425,- p.p. (exclusief BTW, inclusief verblijf, maaltijden en koffie/ thee).

Aanmelden

Wil jij deelnemen aan deze 3 bijzondere dagen? Reserveer dan hier.