scotland adventure

EEN EXCLUSIEVE WEEK VOOR OP&TOP LEIDERS OM TE WERKEN AAN ZELFONTWIKKELING DOOR REFLECTIE EN INTROSPECTIE

 • Ben je een (top)leider en word je opgeslokt door de dagelijkse drukte en kom je nergens meer aan toe?

 • Word je geconfronteerd met snelle transities?

 • Ondervind je steeds meer moeite om jezelf en anderen in beweging te houden en te krijgen?

 • Kun je de snel wisselende economische en persoonlijke ontwikkelingen nauwelijks bijhouden?

 • Is alles snel teveel en ben je toe aan meer rust en verdieping?

Wanneer je in de dagelijkse sleur zit en het werk zich opstapelt, is het logisch dat je aan weinig dingen toekomt. Je raakt langzaam het gevoel van grip op de situatie kwijt. Dat kan in je werk zijn maar ook in je privéleven. Een constante overspanning kan op termijn zorgen voor allerlei stress-gerelateerde ziekteverschijnselen. Uit onderzoek is gebleken dat zo'n 30% van wat leiders doen, bestaat uit het oplossen van allerlei probleemsituaties. Wanneer leiders daar zelf stress bij ervaren, kunnen deze situaties op zich al leiden tot meer stress. Wat dan in zo'n situatie steeds moeilijker wordt is om goede keuzes te maken omdat je als het ware in een overlevingsstand terecht komt. 

Maar zover hoeft het natuurlijk niet te komen. Wat dan helpt is om letterlijk en figuurlijk afstand te nemen van de werksituatie en met hele andere dingen bezig te zijn: met introspectie en zelfreflectie, afgewisseld met inspanning en ontspanning op een prachtige plek. Creativiteit en ruimer denken wordt aangewakkerd in nieuwe omstandigheden. 

Wat leer je?

Speciaal voor leiders die een verdieping in zichzelf willen maken en tegelijkertijd meer willen leren over Servant-Leadership organiseren we een Schotland leiderschapsavontuur.

 

In een intensieve week van inspanning, ontspanning, uitdaging en spanning: 

 

 • Verdiep je jouw persoonlijke leiderschapsstijl;

 • Maak je kennis met de principes van Servant-Leadership;

 • Intensiveer je jouw kennis en ervaring van zelf-leiderschap en eigenaarschap;

 • Werk je met de 4 intelligentieniveaus (IQ (ratio), EQ (emotioneel), FQ (fysiek) en SQ (spiritueel);

 • Ontdek je wat jouw innerlijke en onbewuste drijfveren zijn en je leert hiermee omgaan.

 • Je leert hoe jouw conditionering is ontstaan en welke effecten dat met zich meebrengt en hoe je hierop kunt sturen naar meer effectiviteit;

 • Je kunt toetsen of Servant-Leadership bij jou past;

 • Je ontdekt hoe belangrijk autonoom handelen voor jou is en dus ook voor een ander.

Voor wie is dit leiderschapsavontuur geschikt?

De Scotland Adventure is bedoeld voor (top)leiders die het aandurven om een reis naar binnen te maken én nieuwe inzichten willen verwerven op het gebied van authenticiteit en zelfleiderschap. Het kan zijn dat je op een kruispunt staat en even niet weet welke richting je op wilt in je leven en werksituatie of dat je meer wilt weten over Servant-Leadership en wilt bekijken wat dat voor jou (en je organisatie) kan betekenen. Ook kan het zijn dat je even weg wilt van de dagelijkse sleur en nieuwe inspiratie op wilt doen. In al deze gevallen is deze week uitermate geschikt. Het is zelfs wetenschappelijk aangetoond (hoogleraar Eric Scherder deed onderzoek hiernaar) dat nieuwe dingen leren een van de belangrijkste elementen is voor een betere gezondheid en balans wanneer je regelmatig in stressvolle situaties verkeert. 

 "In a mirror is where we find a reflection of our appearances,   but in a heart is where we find a reflection of our soul" 

Wie begeleidt deze reis?

Daan Fousert, directeur van Servant-Leadership Solutions en Schotland kenner, is een avonturier en een grote uitdrager van de leiderschapsfilosofie van Robert Greenleaf. Hij neemt je mee op deze reis, niet alleen door het avontuurlijke landschap van Schotland maar ook naar je eigen onderbewustzijn. Uiteraard maak je kennis met de weidse inzichten van Servant-Leadership en is er ruimte voor sportieve uitstapjes: wandelingen, golfen, yoga, varen etc.

 

 

 

 

Carla de Ruiter is directeur, docent van de Business School van Servant-Leadership Solutions en een ervaren yoga- en meditatiedocent. Zij is gespecialiseerd in gezondheid. Zij heeft een methode ontwikkeld waardoor mensen sneller van hun burn-out herstellen door specifieke yoga- en meditatietechnieken. Ze deelt haar inzichten en oefeningen die ook een preventieve werking hebben.

 

 

 

 

 

Praktische details

Data

Deze reis staat gepland voor zondag 16 t/m zondag 23 september.

Verblijf

We vertrekken op zondag naar Glasgow naar het verderop gelegen Cameron House in Balloch. Dit 5 sterren landgoedhotel is ingericht als een authentiek kasteel en bevind zich in een van de mooiste natuurgebieden van Schotland. Daar strijken we neer in een mooie luxe omgeving met uitzicht op Loch Lomond. 

Groepsgrootte

Maximaal 6 deelnemers

Investering

€ 8.625,00 p.p. (excl. BTW) inclusief verblijf, maaltijden en koffie/ thee. De vlucht naar Schotland is niet inbegrepen.

Aanmelden

Wil je mee met deze inspirerende Servant-Leadership reis? Reserveer dan alvast je plek!

Contact

Otterlaan 5

6705 CJ Wageningen​​

Tel: 06 447 565 39

​info@servant-leadershipsolutions.nl

 • Black LinkedIn Icon
 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon
 • Instagram - Black Circle
 • Black YouTube Icon

© 2017-2020 by Servant-Leadership Solutions B.V.