top of page

Organisatie verandering incompany training

team-tijdens-incompany-training

Transformatie van jouw organisatie

Ontdek hoe onze incompany opleidingen en trainingen op het gebied van Dienend Leiderschap kunnen bijdragen aan het transformeren van jouw organisatie.

 

Organisaties over de hele wereld worden geconfronteerd met snelle veranderingen en uitdagende omstandigheden. Traditionele hiërarchische structuren en autoritaire leiderschapsstijlen bieden vaak geen duurzame oplossingen voor deze complexe problemen. Hier komt het concept van Dienend Leiderschap naar voren.

 

Behoefte van medewerkers centraal

Dienend Leiderschap, gebaseerd op het gedachtegoed van Robert K. Greenleaf, stelt de behoeften van medewerkers centraal en erkent dat leiderschap draait om het dienen van anderen. Het moedigt leiders aan om empathie, betrokkenheid en vertrouwen te tonen, en om de groei en ontwikkeling van hun team te ondersteunen. Door de focus te verschuiven van macht en controle naar dienstbaarheid en ondersteuning, ontstaat een positieve verandering in de organisatiecultuur.

 

Bij Servant-Leadership Solutions begrijpen we dat het implementeren van Dienend Leiderschap een uitdaging kan zijn. Daarom bieden we incompany trainingen en opleidingen aan die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en benodigde verandering van jouw organisatie. Onze ervaren trainers zijn experts op het gebied van Dienend Leiderschap en begeleiden jouw leiders en teams door het leerproces.

 

Onze incompany trainingen stellen leiders in staat om de essentiële vaardigheden van Dienend Leiderschap te ontwikkelen, zoals luisteren, communiceren en coachen. Ze leren hoe ze een inspirerende visie kunnen creëren, teams kunnen motiveren en een cultuur van vertrouwen en samenwerking kunnen bevorderen. Onze programma's zijn praktijkgericht en bevatten interactieve workshops, groepsdiscussies en casestudy's om het leren te verankeren.

Voordelen van incompany trainingen

De voordelen van onze incompany trainingen zijn talrijk. Allereerst bevorderen ze de betrokkenheid en tevredenheid van medewerkers, wat leidt tot een hogere productiviteit en retentie. Dienend Leiderschap zorgt voor een werkomgeving waarin medewerkers zich gehoord, gewaardeerd en gemotiveerd voelen. Dit resulteert in een hogere klanttevredenheid en verbeterde bedrijfsresultaten.

Daarnaast bevordert Dienend Leiderschap een cultuur van continu leren en groei. Onze trainingen stimuleren persoonlijke ontwikkeling en ondersteunen de professionele groei van jouw leiders en teams. Dit versterkt niet alleen individuele capaciteiten, maar ook het vermogen van de organisatie om zich aan te passen aan veranderingen en innovatie te stimuleren.

Organisatie Belevings Inventarisatie

Onze incompany trainingen kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften en uitdagingen van jouw organisatie. Of je nu een grote multinational, een MKB-bedrijf of een non-profitorganisatie bent, wij zorgen voor een programma dat aansluit op jouw doelstellingen en tijdspad. We beginnen met een grondige behoefteanalyse om een diepgaand inzicht te krijgen in de huidige situatie en de gewenste verandering. Dit noemen we de Organisatie Belevings Inventarisatie (OBI). Op basis hiervan ontwikkelen we een op maat gemaakt trainingsprogramma dat aansluit bij de specifieke uitdagingen en doelen van jouw organisatie.

Tijdens de incompany trainingen maken we gebruik van interactieve leermethoden en praktische oefeningen. We moedigen de deelnemers aan om actief deel te nemen, ervaringen uit te wisselen en nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen. Onze trainers bieden waardevolle inzichten, begeleiding en feedback om de leerervaring te verrijken.

Naast de incompany trainingen bieden we ook coaching en follow-up ondersteuning aan om de geleerde principes en technieken te verankeren in het dagelijkse werk van jouw leiders. We geloven dat duurzame verandering tijd en consistentie vereist, en daarom streven we naar een langdurige samenwerking met onze klanten om het maximale resultaat te behalen.

 

Implementeren van Dienend Leiderschap

Servant-Leadership Solutions heeft een bewezen staat van dienst in het ondersteunen van organisaties bij het implementeren van Dienend Leiderschap. We hebben samengewerkt met diverse klanten in verschillende sectoren, waarbij we positieve veranderingen hebben gerealiseerd en de leiderschapspraktijken hebben getransformeerd.

 

Als je klaar bent om jouw organisatie te transformeren en Dienend Leiderschap te omarmen, neem dan contact met ons op. Samen kunnen we een incompany trainingsprogramma ontwikkelen dat specifiek is afgestemd op de behoeften van jouw organisatie en dat de weg vrijmaakt voor een succesvolle en duurzame verandering.

 

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze incompany trainingen en opleidingen van Servant-Leadership Solutions jouw organisatie kunnen helpen bij het bereiken van succes en groei door middel van Dienend Leiderschap.

Ervaren en gecertificeerde docenten
Dienend Leiderschap

Al onze trainers zijn gecertificeerd Dienend Leiderschap professionals. Zij hebben minimaal een Dienend Leiderschap opleiding gevolgd bij ons of elders, aangevuld met onze eigen interne trainingen. Daarnaast hebben zij ruime ervaring uit het werkveld opgedaan door zelf bijvoorbeeld als leidinggevende gewerkt te hebben of als trainer/adviseur.

Onze kernwaarden

We doen waar we voor staan in onze trainingen en diensten. Dit kan je van ons verwachten:

Authenticiteit

Iedereen kan bij ons zichzelf zijn. We weten wie we zijn en waar we voor staan. We handelen consequent vanuit ons innerlijk kompas.

Verbinding

Wij stimuleren teamdynamiek en synergie. Luisteren, vertrouwen geven en oprechte aandacht zijn hiervoor belangrijk.

Creativiteit

We zoeken altijd naar creatieve oplossingen en invalshoeken, wat de omstandigheid ook is. Dat houdt ons scherp en vrij.

Pionierschap

Innovatie en het bewandelen van nieuwe wegen zit ons in het bloed. Daardoor zien we snel wat er nodig is.

Passie

We hebben hart voor elkaar en voor Dienend-Leiderschap. We houden van ons vak en de inhoud en brengen dat vanuit passie.

bottom of page