top of page

Leergang
Dienend-Leiderschap
in Business
Verdieping voor trainers, businesscoaches en organisatieadviseurs 

Ben jij een ervaren trainer, businesscoach of organisatieadviseur? Wil jij organisaties effectief begeleiden bij duurzame transities waarbij professionals de ruimte krijgen voor eigen initiatief en (zelf)leiderschap? Wil jij beschikken over de kennis, het inzicht en een instrumentarium dat bijdraagt aan de overgang naar betekenisvolle organisaties? Met andere woorden: wil jij organisaties en individuen begeleiden bij het scheppen van een Dienend-Leiderschap klimaat? Dan is deze verdiepende leergang iets voor jou!

 

Dienend-Leiderschap is een ‘manier van zijn en doen’ waarbij de leider dienend is aan de groei van anderen, de organisatie en zichzelf. Daarmee draagt deze filosofie bij aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving als geheel. Dienend-Leiderschap helpt bij het scheppen van een bedrijfscultuur die niet langer een van bovenaf geleide hiërarchie nodig heeft. 

 

In deze leergang, die bestaat uit 5 opleidingsdagen, maak je kennis met alle aspecten van Dienend-Leiderschap en krijg je inzicht in en toegang tot de tools die wij daarvoor, op individueel- en organisatieniveau gebruiken.

 

Voor wie is deze leergang bestemd?

Deze leergang is geschikt voor (ervaren) trainers, business coaches en/ of organisatieadviseurs die zich aangetrokken voelen tot de filosofie van Dienend-Leiderschap en op zoek zijn naar de praktische toepassing ervan in hun werk. 

 

Wat bereik je met deze leergang?

 

  • Je maakt kennis met alle Dienend-Leiderschap karakteristieken en gedragskenmerken en weet hoe je ermee kunt werken;

  • Je ontdekt vanuit een actieve reflectie vanuit jezelf en anderen wie je bent en wat je drijft;

  • Je bent in staat om individuen en organisaties te begeleiden vanuit de filosofie van Dienend-Leiderschap;

  • Je hebt een Dienend-Leiderschap instrumentarium eigen gemaakt dat je kunt inzetten bij je trainingen en adviezen voor organisaties;

  • Je weet hoe je een Organisatie Beleving Inventarisatie (OBI) uitvoert waardoor je effectief een dwarsdoorsnede van een bedrijfscultuur in kaart kunt brengen;

  • Je vergroot je werkveld als trainer en/of organisatieadviseur;

  • Je kunt de Cultuur-en Leiderschapscyclus toepassen zodat je de onderliggende oorzaken van bedrijfsstagnaties gedegen in kaart brengt en kunt bouwen aan gezonde, succesvolle en duurzame organisaties.

Vrolijke zakelijke bijeenkomst

Begeleiding

Deze leergang wordt begeleid door Carla de Ruiter.
Portret Carla_2022_04 kopie.jpg
Carla de Ruiter

Carla is directeur en eigenaar van Servant-Leadership Solutions. Zij is leiderschapstrainer. Zij heeft jarenlang gewerkt in (interim) leidinggevende functies binnen zorginstellingen en bij justitie en heeft hier grootschalige transformatieprocessen begeleid. Carla volgde trainingen van o.a. Elizabeth Debold (USA), een internationale autoriteit op het gebied van leiderschap en vrouwen- en genderontwikkeling. Carla is auteur van het boek 'Pionierend Leiderschap, een bevrijdend perspectief voor een wereld in transitie'.
 

Praktische informatie

Data 2024 

in totaal bestaat deze training uit 5 dagen van 10:00- 16:00 uur

15 januari 2024

12 februari 2024

11 maart 2024

15 april 2024

13 mei 2024

Locatie

Deze leergang vindt plaats bij Seats2meet Amersfoort CS.

Investering

€ 4750,- excl. BTW (inclusief koffie, thee en lunch).

Meer weten of aanmelden? Neem dan contact met ons op via deze link voor een inschrijffformulier.

bottom of page