expeditie sinaï woestijn

Een woestijnretraite, reflectie en inspiratiereis vanuit Servant-Leadership

Onze Servant-Leadershippartner Karin Sorbi (the heart of leadership) organiseert een prachtige reis door de Sinaï woestijn.

Hoe je het ook went of keert, de woestijn doet iets met je. Keer op keer doet ze haar werk en geeft ze je wat je op dát moment nodig hebt. Ibn Battuta - een van de meest bekende wereldreizigers uit de geschiedenis - schreef al reeds in de 14de eeuw:


'Wie de woestijn ingaat is verloren, wie eruit komt is als herboren'.

En onder de bezielde en inspirerende leiding van Karin wordt deze bijzondere woestijnreis zonder enkel twijfel een life-changing ervaring, een heerlijke sprong in het diepe waarbij je zó veel rijker - en als herboren - uit de prachtige woestijn komt. Woestijnretraite, bezinningsreis, reflectiereis, inspiratiereis, leadership trail... geef het beestje maar een naam!

Deze reis is als een pas op de plaats om je onderscheidingsvermogen te oefenen die je toepast op keuzemomenten. We varen meestal op patronen en zodoende herhalen zich vaak in ons leven eerder beleefde beweegredenen voor gemaakte keuzen, terwijl we bewust misschien anders zouden 
kiezen.

 

Doel van de reis:

Deze bezinningsreis door de woestijn heeft als doel bewustwording van jouw relationele kracht als leider. Leider van jezelf in je eigen leven, leider van een community, zoals je als ouder je eigen gezin vorm geeft en leider van mensen binnen organisaties. In alle contexten staat de relatie centraal en het bewustzijn van deze relationele kant van leiderschap is essentieel voor de waarde die je achteraf aan je eigen handelen toekent. Karin Sorbi noemt dit bewustzijn van de relationele kracht als leider ook wel ‘the ethics of interrelations’, dat altijd begint met de bespiegeling van de relatie met jezelf en vervolgens met anderen. Waarom de context, de Sinaï-woestijn, zo verhelderend is voor deze reflectiereis komt door de relatie met de natuur, die ook als spiegel werkt. Kortom, op meerdere dimensies wordt dit thema aangeraakt en verdiept.

Karin Sorbi: 

"Ik heb de woestijnreis als verhelderend ervaren, als een omgeving, waarin ik nog intenser kon reflecteren, terug geworpen op mijn eigen binnenwereld in een weidsheid van de woestijn, die er steeds weer anders uitzag en daarmee voortdurendnieuwe perspectieven ontvouwde en weerspiegelde.

Dankzij mijn samenwerking met Paul de Blot SJ in zijn retraites heb ik daarin veel ervaring mogen opbouwen en zodoende landde de beleving van de woestijnreis in mij als een nieuwe vorm van retraite. 
Tijdens deze reis gebruiken we reflectievragen, storytelling, meditatie en zijnservaringen in stilte – alles op een toegankelijke manier. Ingebed in de trektocht door en rusten in de woestijn. Er is ruimte voor het samen delen, in tweetallen en met de hele groep. Verder krijgt iedereen de ruimte om een-op-een-gesprekken met de begeleider te 
voeren."

 

Over Karin Sorbi:

Karin Sorbi is een mensgericht persoon en ervan overtuigd dat je mensen eerst in hun hart en dan pas in het hoofd raakt. Zij is te omschrijven als een trouwe persoonlijkheid, integer, open en eerlijk. Haar gevoel voor respect en rechtvaardigheid en haar aandacht zijn de basis voor haar handelen.

De onderliggende gedachte van dienstbaar leiderschap is haar uit het hart gegrepen. Dienstbaar leiderschap, als begrip geïntroduceerd door de Amerikaan Robert K. Greenleaf, is geen model dat van buitenaf opgelegd kan worden, maar is een houding of zelfs een hartenwens, die alleen van binnenuit tot bloei kan komen. „I believe Servant Leadership is the most singular and useful statement on leadership I´ve come across.” (Peter Senge)

Binnen een organisatie richt zich een dienstbaar leider op het stimuleren van medewerkers, om het beste uit hen te halen zodat zij zich optimaal voor het algemene organisatiedoel kunnen inzetten. Om een dienstbaar leider te zijn begin je bij je zelf: de bereidheid om naar je eigen houding en gedrag te kijken (‘inner coaching’), dit bespreekbaar te maken en van daaruit in je handelen op een hoger plan te komen.

Data: 6 t/m 13 maart 2018   

 

Maximaal 10 deelnemers   

Meer informatie

Contact

Otterlaan 5

6705 CJ Wageningen​​

Tel: 06 447 565 39

​info@servant-leadershipsolutions.nl

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Instagram - Black Circle
  • Black YouTube Icon

© 2017-2020 by Servant-Leadership Solutions B.V.