top of page

Wil je je meer verdiepen in Dienend Leiderschap? Bestel dan 1 of meerdere boeken bij ons.

Wij verzenden onze boeken gratis in Nederland.

Shop

Boeken

cover jpeg kopie.jpg

Pionierend Leiderschap, een bevrijdend perspectief voor een wereld in transitie

Carla de Ruiter | december 2022 | 

Prijs: € 27,95 | 374 pagina's |

Uitgever: Heart Media 

 

De komende decennia verandert onze wereld door andere levensomstandigheden, nieuwe uitvindingen en technologieën. Tegelijkertijd ontdekken we capaciteiten van onszelf waar we nog geen weet van hadden. We kunnen onze collectieve intelligentie aanspreken als we meer en meer onze plek vinden op deze aarde en coherent leren leven met elkaar.

Zelfinitiatief en zelfleiderschap worden belangrijke pijlers in de maatschappij en in organisaties. Dit boek maakt duidelijk dat leiderschap niet alleen bedoeld is voor managers en leiders, maar voor eenieder met idealen voor een betere wereld – groot én klein. Het pleit voor een herwaardering van de menselijke Spirit en voor pionierende leiders die het vertrouwen in de mensheid herstellen. 

Hoe word jij die pionier die iets in de wereld verandert?

Hoe ben jij een inspiratie voor anderen?

Hoe zet jij door als je weerstand krijgt?

Hoe bevrijd je jezelf van oude collectieve conditioneringen?

Hoe kun jij van waarde zijn en impact hebben met jouw idealen?

Hoe blijf je trouw aan jezelf én in verbinding met anderen en alles om je heen?

 

Pionierend Leiderschap is een leiderschapsfilosofie die wijst op de noodzaak van het ontwikkelen van ons bewustzijn als mens en het weer in contact komen met onze oorspronkelijke evolutionaire impuls: onze intelligente, voortstuwende creatiekracht die bergen kan verzetten. Een bevrijdend perspectief voor een wereld in transitie.​

Nooit meer de baas. Servant-Leadership: een betekenisvol en duurzaam alternatief voor hiërarchische macht

 

Daan Fousert | Prijs: € 19,95 |

108 pagina's | 2017 |

Uitgever: Decide2develop

 

Servant-Leadership is een 'manier van zijn en doen' waarbij de leider dienend is aan de groei van anderen, de organisatie en zichzelf. Daarmee draagt deze filosofie bij aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving als geheel. Servant-Leadership helpt bij het scheppen van een bedrijfscultuur die niet langer een van bovenaf geleide hiërarchie nodig heeft. Gebleken is dat organisaties die Servant-Leadership als bedrijfsfilosofie omarmen, zelfs beter presteren dan hun branchegenoten. Medewerkers ervaren dat zelfleiderschap en betekenisgeving leiden tot geluk en zij dragen daarmee vol overtuiging bij aan gezonde en succesvolle organisaties. 

In 'Nooit meer de baas' maak je kennis met de basisprincipes van Servant-Leadership als een betekenisvol en duurzaam alternatief voor hiërarchische macht. Het is een boek voor iedereen die Servant-Leadership in de praktijk wil brengen. Niet alleen voor leiders, maar voor iedereen die door middel van zelfleiderschap en zelfsturing een eigentijdse en andere koers wil varen. Dit boek geeft je handvaten voor de leider die je werkelijk wilt zijn.

Dienend Leiderschap, dát werkt!

 

Daan Fousert | Prijs : € 23,50 |  

313 pagina’s | 2013 |

Uitgever: Vakmedianet 

 

Leiderschap is uit balans. In jaarverslagen worden veel mooie woorden gewijd aan het belang van menselijk kapitaal. In de praktijk wordt leiderschap vaak en vooral operationeel en resultaatgericht ingevuld en is de mens dan het kind van de rekening.

In dit boek wordt gekeken naar een vorm van leiderschap die niet uitgaat van het belang van de leider maar van het belang van het individu, de medewerker die geleid wordt: dienend leiderschap.

Dienend leiderschap leidt niet tot softe organisaties maar tot gezonde organisaties die succesvol zijn en continuïteit in zich waarborgen, die zowel de aandeelhouders als de medewerkers tevreden stellen.

In “Dienend Leiderschap, dát werkt!” wordt de lezer aan het denken gezet over (het eigen) leiderschap. Met voorbeelden toont Daan Fousert aan op welke wijze ander leiderschap binnen organisaties kan worden bereikt. Deze speciale uitgave van het boek is aangepast aan de veranderde terminologie van Servant Leadership en de hoofdstukken zijn uitgebreid met vernieuwde inzichten die tot op heden zijn vergaard vanuit het werkterrein.

7.jpg

Toolbox Servant-Leadership 

360 graden feedback op de

10 gedragskenmerken

De toolbox is een instrument dat gebruikt kan worden als assessment voor de ontwikkeling van leiderschap. Je krijgt hiermee een indruk hoe je scoort op de 10 gedragskenmerken van Dienend-Leiderschap en waar je je nog (verder) op kunt ontwikkelen.

 

Naast de uitgebreide test ga je met 3 collega's in gesprek over jouw scores, want ook zij vullen deze test voor jou in op grond van hun eigen bevindingen. Een geweldige tool om in te zetten voor teamontwikkeling, zelfinzicht of als instrument bij de start van een (team)training of coachingstraject.

20 pagina's.

Copyrights Servant-Leadership Solutions.

1 exemplaar: € 50,- 

vanaf 10 exemplaren: € 40,- per stuk

vanaf 50 exemplaren; € 30,- per stuk

vanaf 100 exemplaren: € 25,- per stuk

(prijzen zijn excl. BTW en verzendkosten).

bottom of page