Afrika safari expeditie

Leiders in de wildernis: 
leer jezelf kennen door de kracht van de oer-omgeving

Leiderschapsontwikkeling tussen de Big Five! Met privégids- en topfotograaf James Kydd

Zou je graag uit de sneltrein van dagelijkse activiteiten willen stappen en echt even volledig willen uitzoomen? In een omgeving die onaangetast is door menselijke handen, helpen alle elementen jou om je huidige conditionering los te laten en te verruilen voor wie je ten diepste wilt zijn in je leven en dus ook in je werk. Dan is deze Afrika Expeditie voor jou ontworpen. 

Deze expeditie is met name geschikt voor leidinggevenden die zich 'geleefd' voelen door hun maatschappelijke en sociale context en een weg zoeken zich daarvan los te maken en de regie nog steviger in handen te nemen. 

 

Het doel van de safari is om je te helpen om in een oordeelvrije omgeving te laten doordringen van je eigen authenticiteit en te reflecteren op je persoonlijke verantwoordelijkheid als leider, als rolmodel die gericht is op duurzaamheid en bescherming van de aarde. Erover spreken is gemakkelijk maar door de natuur van dichtbij te beleven die haar oorsprong heeft behouden, word je als mens op het diepste niveau geraakt. De zingeving en betekenisgeving van ons menszijn voor deze aarde en allen die daar gebruik van mogen maken wordt weer helder. Tijdens deze reis krijg je de ruimte om diepgaand te reflecteren vanuit de elementen van Servant-Leadership op de wijze waarop jij in je leven en functioneren staat. 

Voor wie is deze reis bedoeld?

Deze reis is bedoeld voor leiders die een (top)leider willen zijn (CEO's, directeuren, ondernemers, afdelingshoofden en pioniers) en het in zich hebben om nieuwe toepassingen en mogelijkheden te zien waarin authenticiteit, welzijn en betekenisgeving impliciet zijn en hun energie willen omzetten naar:

  • krachtig, slagvaardig en innovatief leiderschap;

  • duurzaamheid en daarmee de bescherming van de aarde;

  • de betekenis en rol van de eigen organisatie vanuit het perspectief van Servant-Leadership.

Deze expeditie is ook geschikt voor (aankomende) leidinggevenden of adviseurs die de confrontatie met zichzelf aandurven.

Effectieve voorbereiding op de toekomst

Leiderschap dat effectief is, anticipeert ten alle tijde op de interne en externe omgeving. Een avontuurlijke leider die het aandurft om nieuwe wegen in te slaan heeft een voorsprong op een leider die kiest voor continuïteit, zekerheid en stabiliteit. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten waar van nature je rol ligt als leider. Dat geldt ook voor het verschil tussen de individualistische en holistische benadering. Dan betekent leiderschap vooral solidair, loyaal, duurzaam en systeemgericht bijdragen aan het grote geheel.

Een servant-leader kent zijn eigen waarden, weet hoe het zit als het erop aan komt en durft ook ‘nee’ te zeggen. In die stevige basis schuilt de kracht van deze leiders, terwijl ze tegelijk in staat zijn om de automatische piloot van hun brein uit te schakelen en creatief te denken als dat nodig is.

“Work for a cause, not for applause. Live life to express,
not to impress. Don’t strive to make your presence noticed,
just make your absence felt”.

De Masai Mara

Het Masai Mara reservaat ligt in het Zuid Westen van Kenia en is een ongerept stuk natuur van 1700 vierkante kilometer groot. De nog traditioneel levende Masai stam woont in dit gebied. Het is Kenia's grootste wildpark dat beroemd is vanwege de enorme populatie aan katachtigen en de jaarlijkse migratie van zebra's, wildebeest en gazellen vanuit het aangrenzende Serengeti National Park.  

Ons basiskamp ligt in het noorden van de Mara, vlak bij de plekken met de levendigste flora en fauna zoals Rhino Ridge, Musiara Swamps en Paradise Plains. De luxe tenten met en-suite badkamers staan langs de Olare Orok rivier in de schaduw van majestueuze oerbomen.

Safari

De reis is met zorg samengesteld op basis van de volgende criteria: pure wilderniservaring ver van de geciviliseerde wereld; goede wandelmogelijkheden naast “game drives”; privacy van de groep; ervaren, deskundige begeleiding en luxe basisvoorzieningen zoals warm water, elektriciteit en voedzame maaltijden van goede kwaliteit.  

De dagelijkse tochten worden geleid door iemand die de Servant- leadership karakteristieken in zijn DNA heeft mee gekregen: James Kydd. James is professioneel gids en natuurfotograaf met diverse prijzen op zijn naam. Zijn verbondenheid met de natuur is zo sterk dat hij niet meer dan dertig dagen per jaar gescheiden kan zijn van de wildernis. Zijn levensmissie is het delen met deze connectie met anderen. 

Hij laat zich vooral graag inhuren door mensen op topposities: “Door invloedrijke mensen te helpen hun verbinding met de aarde te herstellen wordt de kans op behoud ervan vergroot."James wordt op de safaritochten geassisteerd door eerstegraads game drivers uit de Masai Stam.  

Accomodatie

Het eco-vriendelijke kamp ligt in het midden van de natuur en bestaat uit acht ruime tweepersoons safaritenten met aangelegen badkamers. Er is uitstekend personeel aanwezig voor volledige verzorging en er is 24 uur bewaking aanwezig.  De uitzichten zijn adembenemend, de stilte oorverdovend en de ligging tussen de bomen zorgt voor verkoeling uit de Afrikaanse zon.

Workshops

Elke dag staat in het teken van een Servant-Leadership thema. Het thema vormt de context voor de safari tocht(en) van de dag. Daarnaast vindt elke dag een workshop rond het thema plaats. Het niveau van de workshops is gericht op leiders met ervaring in of belangstelling voor Servant-Leadership. Deze expeditie kan als een verdieping beschouwd worden op de andere leergangen binnen ons curriculum waardoor veel ruimte is ingebouwd voor introspectie. 

Spreken over duurzaamheid en het beschermen van de aarde is makkelijk, maar de aarde beleven zoals die bedoeld was raakt ieder mens op het diepste niveau. Met deze reis ga je in op de zingeving en betekenisgeving van ons menszijn voor deze aarde en alles en allen die daar gebruik van mogen maken. Je vertaalt je inzichten naar je eigen functioneren als leider en naar de mogelijkheden van jouw organisatie.

Begeleiding

De workshops worden verzorgd door de ervaren trainers Daan Fousert en Deniz Seyhan. Beiden zijn gecertificeerde coaches en staan tot jouw individuele beschikking wanneer je behoefte hebt aan een moment van één op één begeleiding. Deniz en Daan delen hun passie voor de natuur en authenticiteit. 

De ervaring leert dat een pure, woeste omgeving als de Masai Mara veel kan los maken waardoor diepe inzichten kunnen ontstaan maar ook emoties vrij kunnen komen.

Daan Fousert

Daan neemt meer dan veertig jaar ervaring in ondernemerschap en topmanagement mee. Met als specialisme HR kan hij zich in elke complexiteit op de werkvloer inleven. Zijn grootste kracht is zijn levensinstelling in het hier en nu. Als servant-leader pur sang weet hij als geen ander een les te zien in elk moment van het leven. 

Daan verstaat de kunst om tegenslagen met nieuwsgierigheid te omarmen. Zijn levenslust en onvoorwaardelijke trouw aan zichzelf zijn inspirerend voor de mensen om hem heen. Als trainer en coach kan Daan met zijn onbevangenheid directe- soms confronterende- vragen stellen. Het zijn vragen die jij zelf eigenlijk al lang had, maar nog niet hardop durfde uit te spreken. Daan is algemeen directeur van Servant-Leadership Solutions. Daarnaast is hij schrijver.

Deniz Seyhan

Haar liefde voor stamculturen en hun symbiose met de natuur is 15 jaar geleden opgelaaid toen Deniz een Aboriginal ceremonie bijwoonde in de Simpson woestijn in Australië. Zij worstelde toen als leidinggevende in een corporale organisatie met de gevestigde ethiek. Sinds die ontroerende ontmoeting met de Aboriginals zocht en vond zij antwoorden bij verschillende medicijnmannen de Chippewa-Cree- en Lakota tradities. Ook volgde zij trainingen bij Elisabeth Jenkins en Americo Yabar in de Quero (oude Inca) filosofie en leerde zij werken met de energie van de elementen. Als coach en trainer legt Deniz accent op "schaduwwerk": het oplossen van onze diep verborgen onbewuste sabotagemechanismen. Deniz is bedrijfskundige met als specialisme verandermanagement. 

Weekpogramma 11 t/m 19 januari 2019

Aanmelden voor deze reis kan uiterlijk tot 10-06-2018.

Prijs:

EUR 8600,- p.p. (excl. BTW).

Om deelname te garanderen dient 20% van dit bedrag te worden voldaan vóór 10-06-2018. Het restant bedrag dient uiterlijk te worden betaald op 01-11-2018.

Inclusief: Internationale- en binnenlandse vluchten; transfers in Kenia; gedeelde, ruime tent met en-suite badkamer; alle maaltijden, drankjes en tussendoortjes; alle safari activiteiten, leiderschapsworkshops, was service, entrée tot het nationale park,  private gids.  

 

Exclusief: Eventueel visa, fooien, (reis)verzekeringen, souvenirs

Aantal deelnemers:

Deze reis gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Maximaal bestaat de groep uit 12 deelnemers.

Contact

Otterlaan 5

6705 CJ Wageningen​​

Tel: 06 134 499 64

​info@servant-leadershipsolutions.nl

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Instagram - Black Circle
  • Black YouTube Icon

© 2017-2020 by Servant-Leadership Solutions B.V.